VOTE YOUR FUTURE

Azt mondják, hogy utólag mindenki okosabb.

Gondolom Mindenki tudja, hogy lementek az Európai Parlamenti választások. Reméljük, minden szavazóképes állampolgár, aki ezt olvassa elment szavazni a jövőjéről. Reméljük szavaztak, mert joguk van hozzá és mert kötelességük a közös jövőnkért felelősséget vállalni.

A szavazás menete a következő volt.

Reggel 6 órakor kinyitott a szavazó helység. Az első szavazó jelenlétében és hitelesítésével az urnák lezárásra kerültek. A szavazó 2 hivatalos okmányával és aláírásával igazolta magát, majd megkapta a szavazó lapját és a hozzá tartozó borítékot. Ezután a szavazó elvonulhat a szavazófülkébe, ahol egy toll segítségével voksolhatott. Az általa választottra tehetett x-et, vagy +-t. A lényeg, hogy 2 egymást metsző egyenes vonal legyen a körben. Ezután borítékban, vagy anélkül az urnába dobhatjuk a szavazatunkat. Nem kell ráírnunk a nevünket. Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sok fiatal megkérdezte, hogy nevet kell-e írni a szavazó lapra. Titkos szavazás során nem kell nevet írni a szavazó lapotokra.

És ezután kezdődött az érdekes rész a Szavazat Számláló Bizottság számára. 12:00-ig érkezhettek be mozgóurna igények. A mozgóurnát 15:00-kor kezdték el a bizottság tagjai kihordani. A mozgóurnás szavazások a fentebbi menetével megegyezően történt. A szavazatok beérkezését követően 19:00-kor zártak a szavazókörök. Ezután kezdődött meg az SzSzB munkájának a számolósabb része. Hitelesítve urnabontás, szavazatok szétválogatása, majd számolás. A névjegyzék alapján tudta a bizottság ellenőrizni, hogy a szavazatok darabszámra stimmelnek-e. Az összeszámolt szavazatokat becsomagolva és lezárva továbbították a hivatalba. Majd a jegyzőkönyv alapján a hivatal dolgozói is rögzítették a szavazatokat.

NEM ÉRDEKEL A POLITIKA, NEM SZAVAZOK!

Mi a kedvenc ruhamárkád? Bármi is a válaszod, ha egy konkrét márkát mondasz, vagy azt, hogy nincs kedvenc ruhamárkád, vagy ha azt mondod, hogy nem tudod, már véleményt nyilvánítottál.

 

Ez már politika. A gazdasági része lehet, kicsit unalmasabb. De megér annyit, hogy utána nézz és felelősség teljes döntést tudj hozni. Igen tudom 3 tabu téma, a kapcsolat, a fizetés és a politika. Egy kérdésem van már csak, nem érdekes hogy 3 olyan téma a tabu pont, aminél egy jó válaszhoz annyi kellene, hogy régebb óta foglalkozni kéne vele?

Ha tisztában, vagy hogy a kapcsolatod hogyan alakíthatjátok a párotokkal közösen, akkor bátran beszélhetsz róla. Ha tanulsz, jó képességekre teszel szert, akkor kereshetsz jól és bátran ajánlhatod a munkahelyed másoknak. És ha jártas vagy a politikában, akkor ész érvekkel kulturáltan tudtok érvelni egy egy álláspont mellett, vagy ellen.

Hát most arra buzdítunk mindenkit, hogy olvasson, nézzen videókat, beszélgessen családjával ezekről a témákról bátran.

,,Abból még soha nem volt gond, hogy kérdeztem, de abból már volt probléma hogy nem kérdeztem. Hát tanuljunk együtt és merjünk szavazni. Éljünk állampolgári kötelezettségünkkel!”
-CSAK EGY SZAVAZÓ FIATAL-