“ÖSZVÉR 1.”

Egy újabb generációs témával jövök. Viszont ez most egy szubjektív és egyoldalú megközelítése lesz a témának.
Még ha tudom is, hogy ez nem teljesen fedi a valóságot akkor is leírom.

A nagyszüleinktől és a mi szüleinktől számtalanszor megkaptuk, hogy makacsak vagyunk, mint az öszvér.
Ma is megkaptam, hogy május elseje van, a munka ünnepe én pedig blog bejegyzést írok az Ifi Összefogásnak. Önkéntesi alapon, még csak nem is fizetnek érte. Én pedig csendben végighallgattam, eltűrtem, bólintottam és mentem vissza bejegyzést írni.
Egy valami nagyon megmozgatta viszont a fantáziám. Mindig azt mondják, hogy a társadalmat egy erkölcsösebb, demokratikusabb irányba kell nevelni.

Persze én pedig Hófehérke vagyok és elhiszem hogy tényleg ez történik. Olyanok nevelnek, akiknek nincs más érvük általában, mint a tapasztalatuk, ami pont hogy az inverz demokrácia korából származik.
Erkölcsösebb irányba neveljük őket, úgy hogy nem az számít, milyen hasznos a munkájuk a társadalom számára, hanem egy öncélú és profitorientált életmódra nevelnek minket. Ők is és a tanáraink is.

Mi pedig titkon lázadunk ellenük. Nem mondjuk el, de látszódik. Egyre több fiatal végez önkéntesi tevékenységet. Érdekből? Közösségi élményért. Profit orientációért? NEM.
Csak tudatosabban élünk, mint ők. Kevesebb előítélet van bennünk. Merünk máshogy gondolkozni. És számunkra a jövő nem azt jelenti, hogy gazdagnak lenni és mindent megszerezni, hanem tapasztalni akarunk, érezni, olyan jövőt ahol lehet élni. És nem attól kell rettegnünk, hogy vajon lesz-e egyáltalán holnap, vagy jön valami katasztrófa és már felesleges egyáltalán felkelni. Köszönjük azoknak a felmenőinknek, akiknek a profit és haszon maximalizálás volt a célja, hogy teremtettek nekünk egy teljesen kiaknázott jövőt és most a jelen kort nem ismerve végigküldenek minket ezen az aknamezőn azt kérve, hogy mi is aknát tegyünk le, és éljünk nekik megfelelően. Mi egy olyan generáció vagyunk, akinek már sokkal könnyebb tájékozódni, hogy mi történik a környezetében.

Ez a téma bőven nem ennyi. És nem csak az én álláspontomat szeretném megosztani. A következő két bejegyzés, két másik személy nézőpontjából lesz. Kíváncsiak vagyunk, hogy közösen ki tudjuk-e alakítani a realizált képet, amely teljesen fedi a valóságot.

“Részemről 0 pont a régebbi generációk tájékozottsága, tudatossága és érvelése. Viszont 10 pont a makacsságuk.”

-EGY DIÁK-