Vezető, vagy, főnök?

Egy közösséget, egy vállalkozást vezetsz, vagy irányítasz. Akkor ez a bejegyzés most neked szól.

Ahhoz hogy jó vezetői úton indulj el, először is egy-két alap dolgot meg kell tanulnod. Mert nem mindegy, hogy attól kell félned, hogy vezető, vagy főnök leszel, vagy örülhetsz annak, hogy vezető vagy, főnök.

1. Legyél cél orientált
De ne a saját céljaidat tartsd szem előtt, hanem a csapatét, az egységét, hogy közösen tudjatok előre haladni.

2. Az ötleteid legyenek egyéniek és légy nyitott mások ötleteire is
Az ötletek teszik egyedivé és lendületessé a csapatot. A közös gondolkodás pedig segít közösséget kovácsolni egy csoportból.

3. Tervezzétek együtt, kommunikáljatok
Ha a vezetőség eldönt valamit, azt vagy tegye a csapattal, vagy legalábbis időben tájékoztassa őket az elkövetkezendő idők változásairól, lehetőségeiről. Ezzel nyugodtabb munkakörülményt tudunk megteremteni és a csapat is bizalommal mer majd hozzánk fordulni. Hallgassuk meg az ő véleményüket is minden lehetséges esetben!

4. Fontoljuk jól meg az üzleti stratégiánkat, vagy az alapját annak, hogy a közösséget hogyan tartjuk össze
A stratégia gyártás, a normák és az alapszabályok lefektetése kötelező, ki nem hagyható lépés. Ennek betartása mindenkire nézve kötelező. Még rád is vezetőként. Ez segíti a csapatban az egyenlőség kialakulását és az igazságosság elvének betartását.

5. Érjük el sikereinket, merjünk kockáztatni
Egy vezetőnek néha kockáztatnia kell és gyorsan kell döntést hoznia. Ez nagy felelősség, de ha a közösséggel együtt dolgozik, akkor nem főnöki bakinak, hanem vezetői hibának fogják elkönyvelni és közösen megoldjátok. Vagy siker kimenetele esetén együtt örültök. Ez tesz valóban sikeressé és jó vezetővé.

Ezek lennének az alapok. Azonban ennél több kell. Ha kreatív vagy, jó kommunikációs készséggel rendelkezel, jó szervezői kompetenciáid vannak, információban gazdag vagy és még csapatod is van hozzá, akkor sem biztos, hogy vezető leszel és nem főnök.

A vezetőket a főnököktől egy dolog különbözteti meg. Az emberség. Az hogy nem csak munkatársi kapcsolatot ápolsz a csapatoddal, hanem érzelmileg is számíthattok egymásra. Nem csak hajtod a csapatod, hanem együtt haladtok és közben te köztük vagy.

Lehet akármennyi dolgod, tudnod kell vezetni a csapatot, motiválni őket, figyelni a külső hatásokat és közösséget kovácsolnod a csapatodból, melynek te is részese vagy.
Egy kívánság a végére neked:

Főnök, légy vezető!

,,Fejlődött a csapat, én sikeres lettem és közben elveszítettem mindent ami valóban fontos.”
-EGY DIÁK ÉRDEKKÉPVISELŐ-